Virginian virtuaalinen kotisivu

Päiväkirja: Ionic, osa 4

julkaistu Vippoksessa 4/05

Vippoksen tallipäiväkirja seurailee Ionic-tallin ja sen omistajan elämää säännöllisesti kuukauden tai kahden välein. Ionic on suuri siittola, jossa kasvatetaan useita rotuja ja myös muuta toimintaa järjestetään satunnaisesti. Tämän lisäksi mukaan sotkeutuu omistajan ylläpitämä VATY - virtuaalinen akhal-tekkeyhdistys.

Mennyt maaliskuu on ollut suurten muutosten aikaa Ionicissa. Se ei ehkä näy ulkopuolisille, ainakaan toistaiseksi, mutta joka tapauksessa kulissien takana on tapahtunut paljon kaikenlaista. Suurin näkyvä asia lienee varmasti ollut yhtäkkiä herännyt innostukseni virtuaaliraveihin. Se alkoi siitä, että tajusin suht hyväsukuisen orlov-orini vanhenevan miltei ilman jälkeläisiä ja hätäavuksi keksin sievän orlov-tammavarsan. Sillä olen nyt kilpaillut varsin ahkerasti saadakseni startteja alle ja jonkinlaista menestystäkin.

VRER:n alaiset ravit ovat kokeneet hurjan suosionnousun sitten kevään 2003, jolloin minä ensimmäisen kerran tutustuin virtuaaliravimaailmaan. Tuolloin raveja oli ehkä harvemmin, mutta yleensä niihin kyllä mahtui. Nyt sen sijaan tuntuu siltä, että ainakin avoimet lämminverilähdöt täyttyvät kahdessa päivässä. Tämä ei ole ihan hatusta vedetty väite, sillä järjestin itsekin parit ravit.

Olin myös havaitsevinani sellaisen trendin, että lyhyet matkat ovat suuremmassa suosiossa kuin pitkät. Mailin lähtöihin on paljon tulijoita, kahdelle kilometrillekin varsin kivasti, mutta jos matka on kolme tai jopa neljä kilometriä, niin osallistujamäärät putoavat roimasti. Tietysti noissa neljän kilometrin lähdöissä on se varmasti rasitteena, että matka on erittäin harvinainen reaalimaailmassakin ja virtuaalimaailmassa sitä ei taideta aivan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta juosta lainkaan. Eli ehkä ravurien omistajat katsovat lähdön tietoja silmät pyöreinä: ”Mikä toi on? Enpä taida ilmoittaa hevosta mukaan, kun on noin ihmeellinen matka”.

Toinen havaitsemani seikka on se, että kautta linjan lämminveriravurien ennätykset tuntuvat olevan varsin kovia. Mielestäni VRER on tehnyt kiitettävästi oman osansa tarjotessaan selkeät aikataulukot realistisista ennätyksistä. Harvassa ovat siis 12-aikoja juoksevat kolmivuotiaat. Mitä tulee sitten vanhempiin hevosiin, niin yllättävän paljon hevosia on ilmoitettu lähtöihin, joihin saavat osallistua 13-aikaiset ja nopeammat. Varsinkin oreille avoimissa lähdöissä on aika paljon todellisen huippuennätyksen omaavia hevosia. Joka tapauksessa minun hataran käsitykseni mukaan reaalimaailmassa jo 1.13,0 kilometriaikana on kohtuullisen kova saavutus, vaikka huiput pystyvät siitäkin vielä nipistämään sekunteja pois. Vaan eipä noita huippuja ole läheskään joka talliin siunaantunut. No, onhan tämä tietysti virtuaalimaailmaa, jossa kaikki on mahdollista. Ja tiedän kokemuksesta, että jostain syystä itsestäkin tuntuu kivalta antaa suht hyviä aikoja raveihin osallistuneille hevosille.

Noin muuten maaliskuussa ei tapahtunut mitään erityisen mainittavaa: kasvatteja ei syntynyt kovin monta, tekkepuolelle ei ainoatakaan, uusia hevosia ei niitäkään tullut mitenkään hirveän suuria määriä, pari tammaa pääsi kantakirjaan ja muuta sellaista pientä.

Tähän maaliskuuhun sitten loppuukin yli vuoden kestänyt urani Ionicin omistajana ja tämä on viimeinen kirjoittamani Ionic-päiväkirja. Talli tulee kuitenkin jatkamaan toimintaansa hyvän ystäväni istahtaessa puikkoihin. Varsin todennäköisesti hän tulee myös jatkamaan tätä päiväkirjapalstaa. Vaan mitäpä minä tässä höpisemään, esitelköön itse itsensä kuukauden kuluttua.

© Virginia R. virginia.shore(a)gmail.com
Tiedosto luotu 2009-01-26
Sivu kuuluu Virginian virtuaalinen kotisivu-sivustoon