Virginian virtuaalinen kotisivu

Infoa itsestäni virtuaalimaailmassa


Ensimmäiset hevoseni ja Blue Angelin kilpatalli
Aloitin virtuaalihevostelun vuoden 2000 lopulla. Hetken aikaa touhua katseltuani päätin lyöttäytyä mukaan ja keksin itselleni kaksi yksityishevosta. Tämä tapahtui tammikuussa 2001 ja nämä hevoset olivat x-ruuna Zoom Dynamic ja hannover-tamma Anna Karenina, joista Zoom vaikutti pitkään virtuaalimaailmassa.

Alku oli vaatimaton, mutta aloin pikkuhiljaa ostella itselleni enemmän hevosia, lähinnä kilpailemiseen sopivia puoliverisiä. Vein hevoseni ensin yksityisiksi Blue Angelin welsh-siittolaan, mutta pian perustin oman tallini. Se toimi ensin nimellä Virginian kilpatalli, mutta varsin pian talli siirtyi omaksi kisaosastokseen Blue Angelin yhteyteen ja nimi muuttui Blue Angelin kilpatalliksi (BAK).

Blue Angelin hevoset

Jos joku haluaa näistä hevosista tietoja syystä tai toisesta, minulla on vielä vanhoja sivuja tms. tallessa sitä varten. Suurin osa on kuitenkin kadonnut tyystin virtuaalimaailmasta, Wizzerriaa näkee jonkin verran vielä sukutauluissa.

BAK loppui kuitenkin kesällä 2001, kun tajusin ettei aikani riitä tallinpitoon. Pysyttelinkin tallinpidosta kaukana vuoteen 2003 asti. Minulla oli BAKin jälkeen joitain hoitohevosia, joista muistan ainakin trakehner-ori Agentin.

Akhal-tekkekausi alkaa
Loppukesästä -01 Kalmoniemi päätyi Meepun ohjaimiin ja Meepu aloitti akhal-tekkekasvatuksen (sen hän oli aloittanut jo vuotta aiemmin Kaviokylässä, mutta siitä minä en ollut tiennyt mitään). Minä vannoutuneena tekkefanina tietenkin päätin hankkia itselleni yhden. Sopiva löytyikin, alle vuoden ikäinen Qvinnie K. Sain ystävältäni luvan käyttää Hevosmaailma.netin palvelinta virtuaalihevosteni "kotina" ja niin ostin Qvinnien.

Koska Qvinnie oli varsa ja noudattelin VHKR:n ikääntymistä, ei minulla ollut kisahevosta. Sorruin ostamaan Quierosta suvuttoman tekketamman Kilimanjaron, jolla kilpailin ja joka varsoi 16.11.01 Laakson Salomonista ensimmäisen ikioman kasvattini, tekkeori Gin Pervyjin. Valitsin kasvattajatunnuksekseni hieman egoistisesti oman nickini/lempinimeni, koska se on sopivan lyhyt, ytimekäs, kohtalaisen helposti tunnistettavissa ja sopii monenlaisiin nimiin.

Aloin vähitellen ostella muitakin hevosia itselleni, pysyttelin aika pitkälti harvinaisemmissa roduissa. Mukaan tarttui shagyoja pari kappaletta, knabstrup-ori White Speedster ja kevään 2002 aikana keräsin itselleni melko mittavan kokoelman eksoottisten rotujen yksilöitä. Hankin tällöin käsiini myös vanhoja hevosiani, x-ruuna Zoom Dynamicin ja xx-tamma Wizzerrian. Lisää akhal-tekkejä hankin joulukuussa -01, kun Kalmoniemi lopetti toimintansa.

Kasvatit välillä marraskuu 2001 - kesäkuu 2002
Tähdellä merkityt eivät välttämättä ole "syntyneet" lainkaan vaan ne olivat vain suunnitelmissa, jotka kariutuivat kesällä 2002 luopuessani virtuaalihevosistani.

Muita omistamiani hevosia välillä marraskuu 2001 - kesäkuu 2002
Tämä lista ei ole varmaankaan aivan täydellinen, koska osa hevosten sivuista ja tiedoista on kadonnut.

Marinea
Syksyllä 2002 ystäväni Marinka alkoi kysellä minulta, että jos perustaisi virtuaalitallin hänen kanssaan. Kieltäydyin kunniasta, koska en halunnut sotkeutua virtuaalitouhuihin enää. Lupauduin kuitenkin auttamaan häntä tallin teossa, olihan minulla kokemusta virtuaalimaailmasta. Alunperin Marineassa kasvatettiin budjonnyja ja aztecoja, mutta kertoessani Marinkalle Russian-based Sport Horse-suunnitelmiani, hän innostui. Niinpä budjonny vaihtui RBSH:ksi ja minä tein rodulle rotumääritelmän ja polveutumisvaatimukset. Virtuaalimaailman ensimmäinen RBSH syntyi 6.9.2002 ja oli nimeltään BDJ Carinella.
Toimin Marinkan apuna valiten kuvia, tekemällä sivuja, auttamalla kasvatusasioissa ja melkein kaikessa mahdollisessa. Kiinnostuksenkohteiden muututtua Marineasta piti tulla oriasema ja tätä varten sinne hankittiin muidenkin rotujen oreja. Jouluna 2002 suostuin vihdoin alkamaan virallisesti Marinean kakkosomistajaksi teoreettisella 49% omistusosuudella tallista (tarkoitti sitä, että päätäntävalta oli viime kädessä Marinkalla).
Marineassa jatkoin myös akhal-tekkekasvatusta keväällä 2003. Vaikka muut hevoset syntyivätkin Marinean kasvattajatunnusten alla, tekeillä käytimme vanhaa kasvattajatunnustani Gin. Ensimmäinen Marineassa syntynyt Gin-tekke oli tamma Gin Lavina, joka syntyi 1.3.2003.

Marinean omistamat hevoset aikavälillä 09.2002-11.2003
Näistäkin saattaa löytyä lisätietoja kovalevyni uumenista, jos kiinnostaa niin sähköpostilla saa kiinni.

Marinean kasvatit aikavälillä 09.2002-11.2003

Ionic
Ionic syntyi oikeastaan pakon sanelemana, niin moni hevonen jäi Marinean lopettaessa myymättä ja varsinkin rakkaita tekkejäni uhkasi hajaannus. Ne oli pakko pelastaa. Kuitenkin jokin soti vastaan: Marinean pitäminen oli ollut hankalaa ja aikaaviepää puuhaa jopa kahdelle ihmiselle. Kisakalenterit, kuvat, ktk-tilaisuudet, näyttelyt, luonnekuvaukset... Lisäksi hankaluutena oli se, että oli tuiki vaikeata päättää kasvatettavia rotuja, jalostustoiminta kun on aina ollut lähellä sydäntäni, oli siis luonnollista perustaa siittola.

Sitten tajusin mitä minun pitää tehdä: iso siittola, jossa kasvatetaan kaikkia niitä rotuja, joita haluan enkä huolehdi jos hevosilla ei kisata tai niillä ei ole luonnekuvausta tai hyviä kuvia. Yksinkertaista mutta ah, niin nerokasta. Ja siitä se sitten alkoi syntyä, Ionic. En muista milloin tallin varsinaisesti julkistin, mutta 18.1.2004 lienee jonkinasteinen syntymäpäivä.

Alunperin Ionicissa oli tarkoitus kasvattaa seuraavia rotuja:

 • ahaltek (siirtynyt Gin Ahaltekiin)
 • alter real (lopetettu)
 • amerikanponi (lopetettu)
 • amerikanratsuhevonen (lopetettu)
 • arabi
 • angloarabi (lopetettu)
 • appaloosa (lopetettu)
 • clevelandinruunikko (lopettamassa)
 • oldenburg (lopetettu)
 • trakehner (lopetettu)
 • welsh cob (lopetettu)
 • welsh B
 • welsh part-bred (lopettamassa)
 • englantilainen täysiverinen
 • knabstrup
 • irlannintyöhevonen (lopettamassa)
 • pintabian
 • frederiksborg (lopettamassa)
 • tennesseenwalker
 • kalliovuortenponi
 • terskinhevonen
 • morgan (lopettamassa)
 • falabella (lopetettu)
 • ylämaanponi (lopetettu)
 • quarter (lopetettu)
 • mustangi (lopetettu)
 • criollo (lopetettu)
 • shagya (lopetettu)
 • Wizzerria-linjaukset (lopetettu)

  Kasvatusrotujen lisäksi Ionicissa on ollut aina varsin kirjava joukko myös muita rotuja. Tallista on löytynyt niinkin eksoottisia otuksia kuin American Cream Draft, ariegenponeja, furiosoja, gidran, nonius, raskas neuvostoliitontyöhevonen, deliboz, lewitzer, gelderlandinhevonen, baskirianponeja, hackney, marwarinhevonen ja monia muita.

  Alkuperäisistä kasvatusroduista karsiutui melko äkkiä pois alter-real, shagya ja criollokin. Myöhemmin lista on lyhentynyt, mutta tilalle on tulleet sellaiset kuin Ionicin oma virtuaaliratsuponi VRP, RBSH ja ravurit (lähinnä orlov ja peitsarit).

  Huhtikuun 2005 alussa shokeerasin virtuaalimaailmaa ilmoittamalla lopettavani tai enemmänkin vetäytyväni pois kuvioista epämääräiseksi ajaksi. Ennen kuin kukaan kuitenkaan ehti saada sydänkohtausta ilmoitin samalla, että Ionic tulee jatkamaan taivaltaan pitkäaikaisen ystäväni Sirpan hoivissa. Sirpa oli luonnollinen valinta Ionicin uudeksi omistajaksi: hyvä ystäväni monen vuoden takaa, luotettava, osaa tehdä nettisivuja, samanlainen rotufriikki kuin minäkin ja ennen kaikkea ahaltek-fani. Lisäksi hän ei tiennyt hirveästi virtuaalimaailmasta eikä ollut pyörinyt siinä lainkaan, vaikka tuttua moinen touhu hänelle kyllä oli. Niinpä sain koulittua hänestä mieleni mukaisen jatkajan Ionicille. Syy omaan vetäytymiseeni taka-alalle löytyy reaalielämästäni, muutto vieraaseen maahan ja vieraalle mantereelle ja miehen työkomennus siellä tuntui niin suurelta asialta, että huolestuin Ionicin kohtalosta kaiken muun jaloissa. Palailen takaisin normaalielämään (toivottavasti) vuoden 2007 puolivälissä, saa nähdä silloin miten Ionicin käy, kumpi sen ohjaksiin tarttuu.

 • © Virginia R. virginia(a)hevosmaailma.net
  Tiedosto luotu 2005-04-24
  Sivu kuuluu Virginian virtuaalinen kotisivu-sivustoon